PERMOHONAN BIASISWA & PINJAMAN YAYASAN TENAGA NASIONAL ytn
 .:: PENGUMUMAN ::.
  • Keputusan untuk calon-calon yang berjaya ke sesi temuduga Biasiswa IPTA telah diumumkan. Sila semak dan kemaskini maklumat IPTA anda (Sekiranya berjaya).
      SEMAKAN CALON LAYAK KE TEMUDUGA BIASISWA IPTA:
    No Kad Pengenalan (tiada '-'):

• Keputusan calon-calon yang berjaya bagi Permohonan Pinjaman Boleh Ubah (PBU) Asas ke Degree (UNITEN) yang telah diiklankan pada 15 Mei 2014 – 13 Jun 2014 tajaan Yayasan Tenaga Nasional (YTN) dijangka diumumkan pada September 2014.
  • Keputusan calon-calon yang berjaya dipanggil untuk hadir ke sesi temuduga Master dan PHD (UNITEN) tajaan Yayasan Tenaga Nasional (YTN) telah diumumkan. Sila semak keputusan permohonan anda menggunakan semakan SEMAKAN CALON LAYAK KE TEMUDUGA MASTERS & PhD dibawah :-
      SEMAKAN CALON LAYAK KE TEMUDUGA MASTERS & PhD  :
    No Kad Pengenalan (tiada '-'):

Sekiranya ada pertanyaan lain, sila baca terlebih dahulu Soalan-soalan Lazim atau Soalan-soalan Lazim(Network TNB). Sekiranya tidak menjawab persoalan tersebut, sila hubungi YTN.

TAWARAN (Sila tekan link di bawah untuk memohon)  :
1. Tawaran Tajaan Biasiswa dan Pinjaman Boleh Ubah IPTA
Tarikh Permohonan Dibuka : 23-07-2014
Tarikh Tutup Permohonan Biasiswa & Pinjaman Boleh Ubah   : 21-08-2014
Tarikh Paparan Senarai Berjaya Biasiswa : 29-08-2014
Tarikh Tutup Penghantaran Dokumen Pinjaman Boleh Ubah : 05-09-2014

Dokumen sokongan bagi pemohonan Biasiswa IPTA 2014 tidak perlu dihantar ke pejabat YTN. Hanya calon-calon yang berjaya dipanggil temuduga nanti, diwajibkan membawa dokumen tersebut semasa sesi Temuduga yang akan dimaklumkan kelak.

Sila baca dokumen-dokumen dibawah sebelum memohon.
1. IKLAN TAWARAN BIASISWA IPTA YAYASAN TENAGA NASIONAL SEPT 2014 (Sila baca untuk semak kelayakan anda)
2. IKLAN TAWARAN PINJAMAN BOLEH UBAH IPTA PENGAMBILAN SEPT 2014 (Sila baca untuk semak kelayakan anda)
3.  SENARAI SEMAK BIASISWA IPTA SEPTEMBER 2014
4. SENARAI SEMAK PBU IPTA SEPTEMBER 2014

2. Tawaran Tajaan Biasiswa peringkat Sarjana(Master) & PHD (Telah Ditutup)
Tarikh Permohonan Dibuka : 08-07-2014
Tarikh Tutup Permohonan Biasiswa    : 22-07-2014
Semakan Calon Berjaya ke Sesi Temuduga : 06-08-2014

Sila baca dokumen-dokumen dibawah sebelum memohon.
1. PETA PROSES PERMOHONAN
2. PANDUAN SEBELUM PERMOHONAN
3. IKLAN MASTERS PHD 2014 (Sila baca untuk semak kelayakan anda)
4. SENARAI SEMAK BIASISWA MASTER & PHD 2014